Logo for print
din lokale kraftleverandør


Vakttelefon: 72 45 01 20

Videre utbygging av fibernett

Dato: 26.07.2012

Kontrakt om utbygging av fibernett fra Kyrksæterøra til Krokstadøra og Gjengstøa er underskrevet 

Torsdag 26.07.12 ble kontrakten som sikrer videre utbygging av fibernettet i Hemne og Snillfjord, underskrevet av Pål M Dahlø, prosjekleder i STFK  og Daglig leder i HemneNett Jostein Folgerø. HemneNett vant anbudskonkurransen om utbygginga av fibernettet som skal øke den generelle bredbåndskapasiteten i våre kommuner.  Kontrakten har en verdi på 7,7 mill kroner.

 

Det er de to traseene Kyrksæterøra-Krokstadøra ,og Kyrksæterøra-Gjengstøa som vil få tilgang til høyhastighets internett og kabel-TV. Høykapasitet vil synkrone hastigheter på mer enn 50 Mbit/s og muligheter for utvidelser til gigabit i fremtiden ved behov.

 

Fiber vil bli lagt til grendene, og det vil gi mulighet for husstandene på strekningene å koble seg på nettet. Det blir tilrettelagt for en best mulig tilbud for sluttbrukerne. Løsningen gir mulighet til "Trippel play", dvs mulighet for å få internett, telefon og TV på samme kabel.

 

Det blir lagt 30 km med fiber på strekningen Kyrksæterøra-Krokstadøra, der det meste blir ført via Hemnekraftlags master mens en liten del på ca 3 km blir lagt i grøft. På strekningen Kyrksæterøra-Gjengstø blir det lagt totalt 14 km med fiber, og derav blir 3 km lagt i grøft.

 

Arbeidet med utbygging vil bli startet høsten 2012, og skal ferdigstilles sommeren 2013.

 

Fra avisa Nationen har Margrete Konstad skrevet en artikkel om utbyggingen av bredbånd i Sør-Trøndelag. Se http://www.nationen.no/2012/07/31/nyheter/infrastruktur/bredband/samferdsel/7571818/

 Avtale signert STFK HemneNett